Nová kanalizace a opravený vodovod v Jablonci za 11 milionů

blank

Ulice Arbesova v Jablonci nad Nisou se dočkala nové splaškové kanalizace. Stavba byla komplikovaná kvůli uzavírkám. Podle Miroslava Kopeckého z oddělení investiční výstavby magistrátu tvoří kanalizaci čtyři gravitační, dvě tlakové stoky a čerpací stanice splaškových odpadních vod včetně kabelové přípojky.

Majitelé objektů v dosahu kanalizace jsou teď povinni se k ní připojit v co nejkratším termínu. Město projekt sladilo s plány Severočeské vodárenské společnosti. Ta ve stejném termínu v Arbesově ulici modernizovala vodovod.

Severočeská vodárenská společnost také na Jablonecku investuje do zlepšení dodávek vody. V Koberovech zajistí víc vody pro vodojem v osadě Besedice a v nedalekém Železném Brodě začaly práce na rekonstrukci vodojemu v části Bzí. Obě akce by měly skončit letos.

SVS letos na Jablonecku provede zhruba 20 akcí s náklady 80 milionů korun. Například besedický vodojem je nutné často zavážet cisternami. Ten je přes čerpací stanici zásobený ze stávajícího vodního zdroje, který je silně závislý na dešťových srážkách. V posledních letech ale zcela ztrácí na kapacitě.

Ilustrační foto 

Scroll to Top