V Německu řádí silné bouřky a přívalové deště, České republice by se ...

blank

Zaplavená dálnice A30, zrušená stovka letů z Frankfurtu nad Mohanem. Německo sužují silné bouřky, které provázejí přívalové deště a kroupy. Bouřky podle předpovědi německé meteorologické služby DWD postupují od severovýchodu na jihozápad přes Bádensko-Württembersko. „Místy spadne dokonce přes 40 litrů srážek na metr čtvereční,“ varoval před několika dny Clemens Steiner z německé meteorologické služby (DWD).

Na dálnici A30 mezi Osnabrückem a Hannoverem bylo v některých místech půl metru vody. Bouřky a deště způsobily také komplikace v letectví. Například letiště ve Frankfurtu nad Mohanem muselo zrušit 94 příletů a 11 odletů odklonit. Stovky dalších letů byly zpožděné. Bouře rovněž zablokovala železniční trať mezi Osnabrückem a Oldenburgem a mezi Bersenbrückem a Quakenbrückem. Intenzivní déšť dále vytopil sklepy v Hesensku a Dolním Sasku.

„Česku se naštěstí tyto bouřky vyhnou. Nemáme na ně teploty. Ochladí se a konečně se dočkáme deště. Během nejbližších dnů by mělo napršet od pěti do 20 milimetrů srážek, na horách až 30 milimetrů,” sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. V případě, že se v České republice bouřky přece jen objeví, neměly by být tak silné jako v Německu.

Scroll to Top