Obyvatele obtěžuje zápach z kanálů, sepsali petici

blank

Lidí, kteří žijí kolem silnice z Vlašimi na Řimovice, zažívají nezáviděníhodné časy. Musí bojovat s nesnesitelným zápachem z kanalizace. Nejhůře jsou na tom, když bývá teplé počasí. Informoval o tom Benešovský deník.

Paradoxem je, že lidé v dotčené lokalitě si mohou své domy kvůli zápachu sotva vyvětrat. Místním došla trpělivost a sepsali petici. Iniciátorem akce byla rodina Zdeňka Jelínka, která má dům hned před kanálem, odkud jde zápach cítit čtyřiadvacet hodin denně.

Jaký je důvod zápachu? Připojení tlakové kanalizace z obce Bolina na stávající kanalizační řad Vlašimi. Příčinu zápachu potvrdil vedoucí Investičního odboru Městského úřadu Vlašim Zdeněk Dvořák. Řešením by bylo utěsnit kanalizaci tak, aby z ní zápach jednoduše unikat nemohl, ale to normy neumožňují. Dalším problémem je fakt, že na přestavbu kanalizace město nemá dostatek peněz a radnice přišla s jiným nápadem, který spočívá v nasazení biologického filtru, který by zápach zachycoval. S takovou metodou však město nemá žádnou zkušenost. Biologický filtr, který stojí zhruba šestnáct tisíc korun, město v nejbližší době zakoupí.

Scroll to Top