Plzeňský Prazdroj otevřel novou expozici

blank
Prazdroj otevřel při své nejpopulárnější prohlídkové trase Pilsner Urquell novou interaktivní expozici věnovanou surovinám, které tvoří základ plzeňského ležáku: sladovnickému ječmeni, žateckému chmelu, měkké plzeňské vodě a kmenu vlastních pivovarských kvasinek.

„Návštěvníkům pivovaru chceme představit plzeňský ležák skutečně ze všech úhlů, takzvaně od semínka po sklenici. Proto jsme připravili novou expozici, ve které se během prohlídky ještě detailněji zaměřujeme na všechny suroviny, které jsou základem pro pivo Pilsner Urquell a díky kterým má stále neměnnou chuť již od roku 1842,“ vysvětluje Pavla Mášková, manažerka návštěvnických služeb Plzeňského Prazdroje. Expozice vyšla na 16 milionů korun.

Její základ tvoří hyperrealistické animace, které se promítají na obloukových velkoformátových projekčních plochách s rozměry 5 x 4,5 metru. Projekce přibližují jednotlivé suroviny v přirozené podobě, ukazují jejich jedinečnost a představují specifické vlastnosti.

„Účastníci prohlídky tak mohou například ponořit ruce do zrnek sladu nebo přičichnout k žateckému chmelu a ochutnat jeho hořkost. Pro část věnovanou kvasinkám jsme dokonce namíchali speciální interiérovou vůni inspirovanou čerstvou vůní pivovarských kvasinek. Při její přípravě byly do vonné báze skutečně přidány pivovarské kvasinky, ze kterých se plzeňské pivo vyrábí,“ doplňuje Mášková.

Závěrečná část expozice vzdává hold „páté ingredienci“, tedy pivovarským odborníkům. Z desítek rozmanitých profesí se představují bednáři, sladovníci, laboranti a sládci. Prazdroj v minulém roce navštívilo více než 600 tisíc turistů, kteří z velké části směřovali právě na trasu Pilsner Urquell.

 

Scroll to Top