Pšenička ke sjednocování podoby vodojemů

blank

Nové Těchanovice a Lhotka u Vítkova budou mít podle vodohospodářů vodojem přirozeně zapadající do krajiny. SmVaK Ostrava totiž budují za šest milionů korun nový vodojem pro okrajové části Vítkova a vůbec poprvé v historii společnosti uplatňují novou komplexní koncepci vizuální podoby modernizovaných objektů.

Novotěchanovický vodojem bude vycházet z nového konceptu, na kterém vodárenská společnost v uplynulém období pracovala s architekty. Cílem je postupně sjednotit podobu typově podobných vodojemů provozovaných SmVaK Ostrava a přirozeně objekt zakomponovat do krajiny, uvedla společnost v tiskové zprávě.

„Na novém konceptu jsme pracovali intenzivně řadu měsíců, než jsme sladili technické a funkční parametry s těmi vizuálními. Naším cílem je, aby byly modernizované objekty odpovídajícím způsobem vhodně zakomponovány do okolní krajiny. Proto jsme se například rozhodli na fasádu využít popínavou rostlinu – Zimolez Henryův – která celý objekt ozelení a přiblíží ho přírodě bližší podobě,“ řekl generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Podle něj firma volila také odpovídající materiály a jejich barevné provedení. „Cestou přírodě blízké unifikace vzhledu našich objektů chceme pokračovat u všech rekonstruovaných nebo nových objektů, kde to bude technicky a funkčně možné a bude to dávat smysl s ohledem na místo, kde daná budova stojí. Práce v Nových Těchanovicích skončí na konci roku. Celkový výsledek budeme moci vyhodnotit na jaře, až se příroda zazelená,“ doplnil Pšenička.

Scroll to Top