Cyklistická krasojízda s podporou SmVaK Ostrava

blank

Také pro sport stojící stranou zájmu veřejnosti a médií, ve stínu většinových sportů, jako jsou v naší zemi fotbal nebo hokej, byl určen grant v programu pro motivované zaměstnance vodárenské společnosti SmVaK Ostrava Plaveme v tom spolu! Mladí sportovci z jediného oddílu cyklistické krasojízdy v Moravskoslezském kraji TJ Petřvald na Moravě si mohli díky tomu pořídit nové dresy.
Podporu pro ně zajistil zaměstnanec SmVaK Ostrava Martin Pavlík, který v oddílu působí již tři roky jako asistent trenéra.
„Absolvovali celou letošní sezónu Českého Poháru v krasojízdě, jehož jednotlivá kola se jela na půdě TJ Sokol Zlín, TJ Němčicích nad Hanou, TJ Favorit Brno, TJ Kometa Brno, TJ Brno Řečkovice a TJ Petřvald na Moravě. Kluci se pravidelně umísťovali na stupních vítězů v jednotlivých kategoriích žákovských soutěží. V kategorii děvčat je poněkud větší konkurence, takže dosáhnout na nejvyšší příčky je pro děvčata složitější. Vrcholem sezóny bylo Mistrovství České republiky žáků, které se jelo v Němčicích nad Hanou. Do něj se kvalifikovali dva naši chlapci, přičemž jeden skončil na druhém místě a druhý na třetím,“ popisuje Martin Pavlík.
Oddíl cyklistické krasojízdy v Petřvaldu na Moravě proslavili bratři Kamil a Petr Bartůňkové. Úspěšní byli také synové Kamila staršího Kamil a Petr (ten v současnosti působí na mezinárodní úrovni jako komisař). Petřvaldský oddíl tak v současnosti pracuje na tom, aby v dalších letech opět vychoval nové sportovce pro kategorie dospělých.

Scroll to Top