Krásné přírodní koupání v lomu u Třeště

blank

Při návštěvě městečka Třešť na jihu Vysočiny můžete pro letní vodní radovánky využít biotopové koupaliště Malvíny pár desítek metrů od centra města. Nabízí se ale také varianta navštívit bývalý kamenolom poblíž obce Čenkov vedle Třeště.

Lokalita je oblíbeným místem pro koupání i potápění především pro místní, ale setkáte se i s těmi, kteří neváhají za romantickým koupáním v přírodě ujet několik desítek kilometrů, případně si na břehu postavit stan, nebo zde zaparkovat obytný vůz. Voda je průzračně čistá, mírně chladnější, než jsou zvyklí tradiční návštěvníci aquaparků, pláže kamenité. I když především během víkendu lokalitu navštěvují desítky lidí, pořád se díky rozmístění návštěvníků po jednotlivých stranách vodní plochy necítíte nijak v obležení davů, jako tomu někdy bývá u městských koupališť a aquaparků.
Pití a svačinu si vezměte s sebou, protože občerstvení tady nenajdete. Parkuje se obvykle podél silničky, na prostranství přímo nad vodní plochou se vejde jen několik aut. Hospoda je ale v pár set metrů vzdáleném Čenkově.

Foto: Marek Síbrt

Scroll to Top