VHOS: Opravy vodárenské soustavy jsou v plném proudu

blank

Letos plánuje Vodohospodářská a obchodní společnost proinvestovat v opravách a rekonstrukcích vodárenské soustavy zhruba 160 milionů korun. Peníze budou směřovat jak do vodovodů a kanalizací napříč celým jičínským okresem, tak do oprav vodojemů či výměny vodoměrů. Pokračují rovněž modernizace úpraven vody v Lázních Bělohrad a Hořicích – Libonicích, které jsou podpořeny evropskými dotacemi.

„Většinou řešíme stavební akce dodavatelsky, čištění kanalizací anebo některé opravy vodovodů ale provádí přímo pracovníci jednotlivých středisek. Za pomoci specializovaných firem letos plánujeme zrekonstruovat kanalizace a čistírny, a to za zhruba 35 milionů. Nového potrubí se dočkají obyvatelé v ulicích Tyršova v Sobotce, Jičínská v Kopidlně, Jaselská v Jičíně, Smetanova v Nové Pace, Šalounova a Čelakovského v Hořicích a 10. května v Miletíně. Rekonstrukcí projdou také dosazovací nádrže na čistírně v Hořicích, protože plánujeme do budoucna její celkovou obnovu,“ popsal letošní stavební aktivity ředitel společnosti Richard Smutný.

Do oprav vodovodů pak firma investuje zhruba 35 milionů. „U vodovodů provádíme některé akce sami, jiné dodavatelsky. Někde již práce běží od jara, jinde začnou až v druhé polovině roku. Pro obyvatele mohou znamenat po určitou dobu omezení, ať již dopravní, nebo s dodávkou vody. Prosíme proto o trpělivost a pochopení,“ řekl dále Smutný.

Kromě oprav stávající infrastruktury letos pokračují i dvě největší akce podpořené dotacemi ze Státního fondu životního prostředí – rekonstrukce úpraven vody v Lázních Bělohrad a Hořicích – Libonicích. Připravuje se rovněž propojení Vysokého Veselí na Východočeskou vodárenskou infrastrukturu, které by mělo začít na podzim. Tyto akce budou letos stát více než 90 milionů.

Scroll to Top