Vláda ČR zdůraznila v Madridu roli mateřské společnosti SmVaK Ostrava

blank

Vláda České republiky uznala úlohu Aqualie v rozvoji Česka prostřednictvím dceřiné společnosti SmVaK Ostrava. Slavnostní akt se konal na české ambasádě v Madridu. 

Během ceremoniálu Top Inversor Español předal český velvyslanec ve Španělsku Ivan Jančárek ocenění jedenácti španělským společnostem investujícím v České republice. Aqualii, která z oceněných jako jediná působí v odvětví komunálních služeb, se dostalo uznání za činnost SmVaK Ostrava, její dceřiné společnosti působící v Moravskoslezském kraji. V posledním roce byly realizovány v regionu modernizace a opravy infrastruktury za více než 29 milionů eur (750 milionů korun) a za více než 69 milionů (1,8 miliardy) v posledních třech letech. Předání ocenění se zúčastnili český náměstek ministra průmyslu a obchodu Vladimír Bärtl a španělská tajemnice pro obchod Xiana Méndez.

Mezi dalšími oceněnými společnostmi figurují například Gestamp Automoción, Skupina Antolín nebo Mondragón Corporation. Tyto a další španělské společnosti investující v České republice dosáhly v roce 2018 exportu více než 5 miliard eur.

Foto: Výkonný ředitel Aqualie Félix Parra (uprostřed) převzal uznání z rukou českého velvyslance ve Španělsku Ivana Jančárka

Scroll to Top