Nové akvárium zobrazuje bohatství řeky Odry

blank

Akvárium, které pojme pět tisíc litrů vody, vzniklo v Landek Parku v ostravské části Petřkovice. Podle ředitele areálu Lumíra Place bude provoz pro veřejnost zahájen v sobotu 25. května v 10 hodin, otevřeno bude o víkendech do šesti večer. Během pracovního týdne pak od dvou do šesti.

Lumír Plac zdůraznil, že podobná přírodní expozice Landeku, který leží u soutoku Odry a Ostravice, scházela. Akvárium navíc stojí v blízkosti rybího přechodu a návštěvníkům ukáže zdejší ryby a jejich biotopy. Lidé v něm uvidí zejména ty z povodí Odry. Samostatnou kapitolou nové expozice je ukázka lososů a ostatních lososovitých ryb, které v minulosti rovněž patřily k řece Odře a jejím přítokům.

Hornické muzeum Landek Park je největší podnikové muzeum v České republice a nachází se pod vrchem Landek. Muzem bylo otevřeno v roce 1993 symbolicky 4. prosince na svátek Barbory. Ta je patronkou horníků. Areál má několik expozic, lidé v něm najdou sportoviště či restaurace a dlouhodobě patří k oblíbeným turistickým cílům v Moravskoslezském kraji.

Scroll to Top