V Praze pokračuje hledání dělníka spadlého do kanalizace

blank

Policisté a pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací dále hledají dělníka, jenž spadl v pondělí 29. dubna do kanalizace. Záchranné týmy pátrají po dělníkovi na vytipovaných místech na levém i pravém břehu Vltavy z Prahy až do Klecan. Do akce byla nasazena motorová loď, mělčiny budou také prohledávat čluny s nižším ponorem.

„Policisté budou zjišťovat, zda zaměstnanci firmy, která opravu v kanalizaci prováděla, neporušili bezpečnostní předpisy,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský. Kromě pohřešovaného spadl do kanalizace v Patočkově ulici v Praze 6 i další muž, který se však dokázal zachránit. Po dělníkovi pátrají také zaměstnanci Pražských vodovodů a kanalizací.

Velká pátrací akce proběhla v pražském podzemí rovněž loni v červnu. To když se v tunelu Motolského potoka při prudkém dešti ztratili hledači kešek. Dva z nich nepřežili. Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky. Spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané kešky. Po jejím objevení, zapsání se do logbooku a případné výměně obsahu ji nálezce opět uschová a zamaskuje. Kešky se často umísťují na místech, která nejsou turisticky příliš frekventovaná.

Scroll to Top