Vodovodům a kanalizacím Náchod klesl zisk

blank

VaK Náchod zaznamenaly sedmiprocentní pokles zisku na 15,1 milionu. Firma s tím počítala. Většinu zisku, konkrétně 12,7 milionu korun, chtějí dát vodárny na investice. Na dividendy je určeno 742 015 korun. O rozdělení zisku rozhodne valná hromada na konci května.

Společnost od ledna zvýšila vodné a stočné o 6,2 procenta na 80,9 koruny za kubík. Podle předsedy představenstva Dušana Téra stojí za zdražením náklady na energie, mzdy a likvidaci odpadů z čistíren odpadních vod. Dále uvedl,  že v roce 2019 bude společnost pokračovat v plnění plánu obnovy a oprav majetku. Vodárny chtějí investovat zhruba 120 milionů korun.

Firma připravuje řadu významných projektů, mezi které například patří rekonstrukce vodovodů ve Velkém Poříčí v Olšině a v Benešově u Broumova, modernizace kanalizace v Havlíčkově ulici v Novém Městě nad Metují nebo dobudování kanalizace v Benešově. VaK Náchod jsou největším vodárenským podnikem na Náchodsku. Zajišťují dodávky pitné vody a likvidaci odpadních vod. Kromě toho také nabízí řadu doplňkových služeb.

Scroll to Top