Konference VODA Zlín zahájena hejtmanem Čunkem

blank

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek vystoupil na začátku tradiční konference VODA Zlín 2019. Upozornil na to, že sám se jako starosta Vsetína vodárenství věnoval z hlediska provozování infrastruktury ve městě a okolí, kdy se nakonec město i menší obce rozhodly neprodávat akcie a zajišťovat dodávky pitné vody a čištění vody odpadní samy jako municipality.
Čunek akcentoval rychlý průběh příprav při plánovaném budování přehrady Vlachovice, což podle něj zapadá do současné priority propojovat a posilovat vodárenské soustavy v souvislosti se současným suchým obdobím. Výstavba vodního díla má podle něj prioritu i na státní úrovni, vzhledem k malému osídlení s sebou nese nejméně problémů z hlediska majetkového vypořádání s majiteli nemovitostí.
Hejtman také upozornil na politické pozadí fungování vodárenství na Zlínsku. Podle něj bylo téma vztahů mezi VaK Zlín a provozní společností Moravská vodárenská ze skupiny Veolia hlavním předvolebním tématem ve dvou předcházejících volebních období na Zlínsku. Podle něj došlo v minulém období v této oblasti k řadě změn, dohodám a úpravě vztahů do takové podoby, že je současná situace výhodná pro dodavatele i odběratele, ačkoliv si to někteří političtí oponenti stále nemyslí. Současné uklidnění situace podle Čunka v důsledku vede k tomu, že kromě politických sporů je možné se zabývat odborným otázkám.

Scroll to Top