Dočká se konečně Polná koupaliště?

blank

Zastupitelstvo Polné zařadilo koupaliště na posledním zasedání mezi hlavní priority. Lidé sice navštěvují rybník Peklo v centru města, ale zde obvykle platí zákaz koupání kvůli sinicím. Za osvěžením tak musí dojíždět například do Přibyslavi, Jihlavy nebo Luk nad Jihlavou. 

„Nyní budeme řešit, zda vybudujeme bazén, nebo přírodní biotop, jako mají třeba v Třešti. Určitě se zajedeme podívat do Třeště i na bazén v Lukách nad Jihlavou nebo do Přibyslavi. Další otázkou bude výběr místa v souladu s územním plánem města. Aby to byla vhodná plocha se zdrojem vody, dalo se tam vybudovat zázemí pro návštěvníky a zaparkovat. Otázkou je také financování,“ sdělil starosta Jindřich Skočdopole. Podle předpokladů by mohlo koupaliště v Polné stát v roce 2021.

V minulosti se snažila také radnici zlepšit kvalitu vody v Pekle. V roce 2015 jej odbahnila a doplnila o rekreační prvky. „Zpočátku byla voda dobrá, ale postupně se začala její kvalita zhoršovat. Nepomohl ani speciální čisticí stroj, který jsme vyzkoušeli před nějakými čtyřmi lety. Bohužel byl pro tak velkou vodní plochu neefektivní. Sinice jsou ve vodě pořád. V Pekle se přesto v létě koupají desítky lidí,“ doplnil Skočdopole.

Zdroj: Deník

Ilustrační foto

Scroll to Top