V Týnci nad Sázavou ukončili nouzové zásobování osad vodou

blank

Situace s podzemní vodou v Peceradech, Podelusech a Zbořeném Kostelci se zlepšila. Radnice vyhodnotila aktuální stav a ukončila nouzové zásobování. Benešovskému deníku to potvrdil starosta města Martin Kadrnožka.

Konec zásobování cisternami skončilo ve Zbořeném Kostelci 14. ledna, V Peceradech 15. ledna a z Podělus byla odvezena cisterna následující den. V případě, že budou mít obyvatele potíže s vodou i nadále, bude jejich případ radnice řešit individuálně. I teď si mohou dojít k týnecké radnici v ulici K Náklí, kde si ji z výtokového stojanu načerpají zdarma do své nádoby.

„Ale pokud by vodu někomu vezli například naši strážníci, pak by to bylo zpoplatněné. V případě nouzového zásobování jsme ale schopni i z toho udělat výjimku,“ vysvětlil Kadrnožka. Pokud by například chtěla domácnost přistavit celou cisternu, musela zaplatit také. Město za ni platí měsíčně 50 až 60 tisíc korun. Týnec dále podporuje záměr vybudovat vodovod do částí, kde voda často chybí. Samotná stavba má trvat tři roky. Rozhodující přitom bude počet obyvatel, kteří se k odebírání vody z řadu zaváží.

Scroll to Top