Karlovy Vary prodaly rybník ve Staré Roli

blank

Město prodalo rybník, který před časem vyplavil prodejnu. Vodní plocha se nachází u odbočky ze Staré Role na Rosnice. Nabízet ji začalo loni v létě. Informoval o tom portál idnes.cz.
„Byly dvě varianty. První byla ta, že si ho chtěli vzít do pronájmu rybáři, druhou variantou byl prodej, ke kterému jsme se také přiklonili,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer-Ferklová. Zástupci města však podle jejího náměstka Tomáše Trtka rybáře s nabídkou oslovili.
„Ti k ní byli nějakým způsobem neteční. Na základě toho se udělala licitace, do které se přihlásil jeden zájemce a přihodil nějaké peníze. Rybáři se ozvali, že by ho chtěli, tak už jsme jednou prodej z rady stahovali,“ popsal náměstek.
Karlovy Vary majetek prodaly za 2 miliony a 60 tisíc korun, k čemuž si radnice nechala provést znalecký odhad. Jako nepotřebný jej označilo minulé vedení města. To si nechalo všechna vodní díla v Karlových Varech zmapovat právě kvůli rybníku, který v létě 2016 způsobil velké nepříjemnosti a vyplavil prodejnu. Odstranění škod stálo půl milionu korun.

Ilustrační snímek

Scroll to Top