Měšťanský pivovar v Poličce investuje do čistírny odpadních vod

blank

Pivovar letos plánuje kolaudaci ležáckého sklepa číslo 1 s deseti novými nerezovými ležáckými tanky, které nahradí deset ocelových ležáckých tanků. Následně začne stavět ležácký sklep číslo 8 s 15 novými nerezovými tanky. Kromě toho také připravuje rozšíření stávající anaerobní a aerobní čistírny odpadních vod a stavba nové budovy plynové kotelny. ČIANEWS o tom informoval ředitel pivovaru Karel Witz.

Budova Měšťanského pivovaru v Poličce byla postavena v roce 1865 a v roce 1948 došlo k jejímu znárodnění. Po restituci a navrácení potomkům původních majitelů vznikl v roce 1994 Měšťanský pivovar v Poličce. V roce 2017 oslavil 500 let existence právovárečného měšťanstva.

Pivovar také v roce 2017 spotřeboval téměř půl milionu hektolitrů vody. Jako malý nezávislý pivovar pivo nepasterizuje ani neexportuje. I v Poličce loni pocítili problémy se suchem. „Z uvedeného celkového množství musel pivovar dokoupit městskou vodu v objemu 4 770 hektolitrů, což činí 0,97 %,“ informoval  vodarenstvi.cz Karel Witz. Pivovar rovněž investuje do technologií snižující spotřebu vody.

„Za zmínku stojí využití takzvané předchlazovací pitné vody, která se při spílání mladiny předáním tepla ohřeje a je využívána především na varně, ale i dále v provozu. Již třetím rokem usilujeme o stavební povolení na Přístavbu dvojokruhové čistírny odpadních vod, anaerobní a aerobní,“ uvedl dále Witz.

Scroll to Top