Cena vody na Valašsku vzroste o téměř 6 procent

blank

Vodovody a kanalizace Vsetín o zdražení vody rozhodly na základě růstu nákladů. V regionu se cena kubíku zvýší na 84,78 korun. Předešlé tři roky společnost nezdražovala. Podle bývalého generálního ředitele Michala Korabíka se podařilo společnost postupně zmodernizovat a dnes patří k dvaceti největším v oboru.

Dění ve společnosti jsme věnovali pozornost v březnu a dubnu, kdy se snažili členové opoziční Koalice pro otevřený Vsetín odvolat bývalého vsetínského starostu Jiřího Čunka z představenstva VaK Vsetín. Podle nich porušil mlčenlivost tím, když vyzradil do médií, že představenstvo údajně schválilo takzvaný zlatý padák ve formě ročního platu pro odvolaného ředitele.

Ředitele společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Michala Korabíka a ekonomickou náměstkyni Miroslavu Vaculíkovou odvolalo představenstvo na konci března. Předseda Robert Stržínek uvedl jako důvod neshody mezi představenstvem a zmíněnými manažery a neplnění úkolů, které jim byly ukládány. Odvolanou dvojici rozhodnutí překvapilo.

„Byl jsem odvolaný pro špatnou komunikaci s představenstvem s tím, že mi do 4. dubna nabídnou další místo ve společnosti. Jsem rád, že se podařilo firmu zmodernizovat a patří mezi 20 největších společností u nás. Cena vodného a stočného je dokonce pod průměrem ČR. Přispěl jsem k tomu, že společnost je v rukou měst a obcí,“ řekl Michal Korabík, který si nebyl vědom žádného výraznějšího pochybení.

Samotný Čunek údajně o hlasování na jeho odvolání nevěděl. „Nepřekvapuje mě ale, že to KOV navrhla. Jejich zelený přístup k životu považuji za protispolečenský,“ popíchl protistranu hejtman, který podle svých slov žádnou mlčenlivost neporušil. Návrh na jeho odvolání nakonec neprošel.

Scroll to Top