Lázně Darkov chtějí vybudovat velký termální park

blank

Mohl by to být velký magnet pro veřejnost. V Karviné by totiž měl vzniknout velký termální park, který chtějí vybudovat Lázně Darkov vedle svého areálu rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích. Lázně již disponují zpracovanou zastavovací objemovou studii, podle které by měly být vybudovány nové objekty s 1800 metry čtverečními vodní plochy.

„Vznikne nová bazénová hala, kterou spojovací krček propojí s budovou Rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích. Počítá se také s výstavbou nového vstupního objektu, nového stravovacího objektu, denních apartmánů a viladomů. Součástí projektu je několik venkovních bazénů s termální vodou a parkoviště pro 300 aut,“ přiblížil mluvčí Lázní Darkov Miroslav Slaný.

Náklady jsou vyčísleny na 650 milionů korun. Podle Slaného část z nich pokryjí lázně z vlastních prostředků, dále se musí spolehnout na evropské fondy a úvěr. Pomoci by měl také Moravskoslezský kraj a město. „Karviná má ideální podmínky pro takovýto projekt a zaslouží si ho, Lázně Darkov mají zase potřebné know-how a zázemí k provozování velkého termálního parku, spojení proto dává smysl,“ doplnila generální ředitelka lázní Pavlína Filipi.

Foto, zdroj: Karvinský deník 

Scroll to Top