Dvoudenní výlov v Tovačově si nenechaly ujít tisíce lidí

blank

V sobotu 20. října zamířily k Hradeckému rybníku v Tovačově tisíce návštěvníků. Prognózy rybářů, kteří se obávali toho, že kvůli tropickým vedrům letošního léta Hradecký rybník nevydá tolik ryb jako v minulých letech, se nenaplnily. Informoval o tom Olomoucký deník. 

„První zátah se celkem vydařil a vypadá to, že je ryba zdravá a velká. Kapr je všech velikostí, které potřebujeme – jsou tady ryby na vánoční trh, které končí v sádkách, ale i ty pro okamžitou spotřebu a dnešní prodej. Část si odebere Český rybářský svaz,“ uvedl Jiří Zahradníček z Rybářství Tovačov.

Kromě tradičního kapra rybáři také vylovili tolstolobiky a dravé ryby, zejména štiky. „V sítích je amur, lín i sumec. Jen candátů pravděpodobně tolik nebude, protože nám v létě kvůli suchu a nedostatku vody hodně kusů uhynulo,“ poznamenal Zahradníček.

Lidé ocenili také pestrou nabídku občerstvení. „Ryby si nekupujeme, protože manžel je velký rybář, a tak nám to není tak vzácné. Ke specialitám, které tu mají, se ale běžně nedostaneme, a tak vždycky něco ochutnáme a podpoříme místní kolorit. Výborné byly hranolky ze štiky,“ řekla například Petra Kristová z Prostějova.

Výlov si nenechal ujít ani Petr Turanec z Přerova. „Chodíme se každý rok pravidelně podívat už na to, jak ryby nahánějí. Pak si stoupneme do fronty ke stánku na štiku. Kupujeme hlavně rybí hranolky, ty jsou opravdu luxusní. Bylo mi řečeno, že se dnes doma vařit nebude, a tak asi poobědváme tady,“ uzavřel s úsměvem Turanec.

Scroll to Top