ČEVAK zmodernizovaly věžový vodojem v Novosedlech nad Nežárkou

blank

Při obnově infrastruktury se na Jindřichohradecku zaměřili na objekt přezdívaný „globus“ o objemu 100 kubíků. Vodojem zásobuje obyvatele Novosedel, ale i místních částí Kolence, Klec a Frahelž.

„O vodohospodářský majetek obce se snažíme systematicky pečovat. Důkazem je i tato oprava vodojemu, který pochází z roku 1983. Vyžádala si téměř 300 tisíc korun, které hradí DSO Vodovod Hamr,“ řekl starosta Novosedel nad Nežárkou Filip Mencl. Vodohospodáři nejprve vodojem vypustili a následně vyměnili hlavní uzávěr. Následně vyčistili vnitřní povrch nádrže.

„K tomu jsme použili speciální hmotu atestovanou pro kontakt s pitnou vodou. Součástí prací byla i výměna odkalovacího potrubí a ventilů, přetěsnění krycích plechů a úprava elektroinstalace,“ doplnila vedoucí provozní oblasti Východ vodohospodářské společnosti ČEVAK Olga Štíchová. Po celou dobu prací nebyly nijak narušeny dodávky vodyl.

ČEVAK se zabývají provozováním vodohospodářské infrastruktury, zejména úpraven pitné vody, vodovodních a kanalizačních sítí a čistíren odpadních vod. Dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod zajišťuje pro více než půl milionu obyvatel Jihočeského kraje a části krajů Plzeňského a Vysočina.

Ilustrační foto (bvk.cz) 

Scroll to Top