Z Rožmberku vyloví 150 tun ryb

blank

Chystá se výlov největší českého rybníka. Začne v pátek 12. října ráno a potrvá do neděle 14. října. Podle předsedy představenstva Rybářství Třeboň Josefa Malechy zde mohou návštěvníci spatřit nejen tradiční rybářské řemeslo, ale také ochutnat rybí speciality ze široké gastronomické nabídky. Pro děti bude připraven dětský koutek. Součástí bude také doprovodný hudební program.

Jihočeští rybáři odhadují, že by na slavnostní výlov mohlo zamířit až padesát tisíc návštěvníků. „Příjezd k rybníku je směřován po trase ve směru od Třeboně. Za železničním přejezdem řidiči odbočí vpravo na obec Lužnice, kdy místo vjezdu k výlovu Rožmberka bude označeno velkým poutačem. Výjezd je potom situován na hlavní tah a obec Přeseka. Tyto silnice budou dočasně zjednosměrněné,“ upozornila mluvčí jindřichohradeckých policistů Hana Millerová.

Řidiči mohou parkovat na odstavné ploše u rybníka. „Po dobu výlovu platí přísný zákaz parkování na přilehlých polích, lesních cestách či jinde z důvodu bezpečného průjezdu ostatních vozidel. Policisté budou řidiče jinde parkujících vozidel nekompromisně řešit. Toto opatření je nezbytné rovněž pro možný průjezd vozidel záchranných složek,“ doplnila Millerová.

Scroll to Top