Pivovar BERNARD připravuje vybudování tlakové kanalizace do čistírny

blank

Odhadované náklady na tlakovou kanalizaci a čistírnu jsou 30 milionů korun. Součástí akce je také přemístění trafostanice zhruba za 2,5 milionu a rekonstrukce sladových půd za 9,5 milionu korun. ČIANEWS o tom informoval mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Bernard je rodinný pivovar v Humpolci na Vysočině. Jeho vlastníkem je Rodinný pivovar Bernard a akcionáři Duvel Moortgat NV, Breendonk, Belgie 50 %, Stanislav Bernard 25 %, a Josef Vávra 25 %. Vařit pivo se v Humpolci začalo v roce 1597, kdy pivovar patřil majitelům heráleckého panství.

Ve 30. letech 20. století v něm v něm pracovalo 40 lidí a roční výstav byl 20 tisíc hektolitrů. Pivovar byl po druhé světové válce začleněn do národního podniku Horácké pivovary Jihlava a v roce 1960 do národního podniku Jihočeské pivovary České Budějovice. Po roce 1989, kdy nesl název Pivovary České Budějovice, prožíval těžké časy a tehdejší vedení nemělo plán pro další vývoj pivovaru.

V roce 1991 jej vydražili Stanislav Bernard, Josef Vávra a Rudolf Šmejkal v privatizaci. O devět let později se stal akciovou společností, do které o rok později vstoupil belgický pivovar Duvel Moortgat.

Scroll to Top