Neznámý pachatel vykradl staveniště na čistírně odpadních vod

blank

Slánská městská čistírna odpadních vod, která stojí v Blahoticích a je v současnosti v rekonstrukci, přilákala uplynulý týden zloděje. Ten v noci na pátek 10. srpna zničil visací zámek a z buňky odcizil nářadí v celkové hodnotě šest tisíc korun. Událost policii nahlásil stavbyvedoucí.

Kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková informovala, že je případ prošetřován jako přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Podle ní policisté přivítají jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené čističky odpadních vod v inkriminovanou dobu podezřelé osoby, či podezřelé vozidlo. Lidé mohou všechny důležité poznatky sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Slaný, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 811.

Středočeské vodárny a město Slaný se v červnu 2017 dohodly, jak bude provoz vodohospodářské infrastruktury ve městě pokračovat po roce 2019. „Naše společnost plně chápe záměr vlastníka infrastruktury si provozovat svůj majetek. Proto již několik let vycházíme městu Slaný vstříc postupnými změnami v ukončení termínu smluvního vztahu. Poslední dohodou mezi oběma subjekty mělo být ukončení provozování vodovodu a kanalizace k 31. 12. 2016,“ řekl provozní ředitel SVAS Pavel Pobříslo.

Město Slaný také loni podepsalo smlouvu se zhotovitelem na realizaci rozšíření čistírny odpadních vod Slaný – Blahotice. Náklady rekonstrukce přesáhnou 107 milionů korun. 64 % z této částky má město přislíbeno jako dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

Foto: ČOV Slaný

Scroll to Top