Jindřichův Hradec dobuduje kanalizaci a čistírnu za 64 milionů

blank

V městské části Děbolín budou investovány desítky milionů korun do vodárenské infrastruktury. Jindřichův Hradec chce stavební práce zahájit letos v říjnu.

Podle vedoucího odboru rozvoje jindřichohradeckého městského úřadu Vladimíra Krampery Děbolín doposud žádný systém pro splašky a dešťovou vodu nemá a lidé většinou využívají vlastní jímky. V této části Jindřichova Hradce žije 250 obyvatel. Město chce na projekt získat dotaci od ministerstva zemědělství. O jakou částku by se jednalo, však zatím neví.

Podle Krampery slíbilo ministerstvo vypsat dotační titul na tyto akce, ale zatím nejsou známy podmínky pro čerpání. Město s projektem začne i v případě, že jistotu dotace mít nebude. Je připraveno akci uhradit z městského rozpočtu. Doba realizace byla stanovena na dva roky.

Komplexní rekonstrukce nábřeží

Radní v Jindřichově Hradci také schválili na březnové schůzi vyhlášení veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci Nábřeží Ladislava Stehny. „Součástí prací bude i rekonstrukce kanalizačního sběrače a veřejného osvětlení, vybudování nového vodovodního řadu, obnova zeleně a zřízení klidového prostoru na břehu rybníka Vajgar, tedy vytvoření nábřežní promenády, nové nábřežní zdi, nový mobiliář a sadové úpravy,“ informoval starosta dvaadvacetitisícového jihočeského města Stanislav Mrvka.

Významnou část centra Jindřichova Hradce představuje rybník Vajgar o ploše 45 hektarů. Slouží jako zásobárna užitkové vody, ale také pro sport, rekreaci a chov ryb.

Scroll to Top