Cisterny SmVaK Ostrava s vodou do bazénů mířily loni nejčastěji na Opavsko

blank

Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava opět nabízejí odběratelům dovoz vody cisternou k napouštění bazénů. Vodohospodáři letos zjednodušili a zpřehlednili cenovou politiku služby. Podle nich je také na místě být obezřetný v oblasti kvality napouštěné vody ze studní a je vhodné si ji nechat prověřit v laboratoři.

Podle mluvčího SmVaK Ostrava Marka Síbrta v roce 2017 společnost napustila odběratelům více než sto bazénů. Nejaktivnější byli lidé na Opavsku. Podle vodáren se cena za takto dovezenou vodu až do domu odvíjí od vzdálenosti od nejbližšího střediska společnosti a objemu bazénu. Pokud lze například bazén navézt pouze jednou cisternou a středisko je vzdálené do deseti kilometrů, připraví si odběratel zhruba 1150 korun.

V případě napouštění bazénů vodou z vlastních studní vodohospodáři nejprve doporučují rozbory vody v laboratořích Aqualia infraestacturas inženýring. „Kromě základních chemických ukazatelů, jako jsou hodnota pH nebo tvrdost vody doporučujeme sledovat i bakteriální znečištění, které by mohlo být příčinou nepříjemných kožních či zažívacích problémů. V případě vyšší tvrdosti vody také dochází k reakci s prostředky k dezinfekci vody a mohou se vysrážet některé kovy. To má za následek nejen tvorbu vodního kamene a povlaků na stěnách bazénů, ale třeba i nevzhlednou barvu vody,“ uvedla před několika dny vedoucí laboratoří společnosti Aqualia infraestructuras inženýring Lucie Chlebková. Detailní informace o možnosti dovozu vody cisternou naleznete v pracovní dny od půl osmé ráno do osmi hodin večer na zákaznické lince SmVaK Ostrava 800 292 400.

Scroll to Top