Začala modernizace krytého bazénu ve Valašském Meziříčí

blank

V neděli 13. května se uzavřel vstup do krytého bazénu ve Valašském Meziříčí. Odstartovala jeho oprava za 12,6 milionu korun. Město ji zaplatí ze svého rozpočtu. Dotkne se celého přízemí, ochozů okolo bazénu, sprch i šaten. Práce by měly skončit v polovině září.

„Krytý bazén zavřeme čtrnáct dní před otevřením venkovního koupaliště. Znovu ho otevřeme dva týdny po jeho zavření. Nechali jsme si udělat znalecký posudek. Ten odhalil, že hydroizolace popraskala kvůli špatným betonovým deskám v podlaze, které nemají parametry, jaké by měly mít, a také kvůli podlahovému topení,“ informoval starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Podle vedoucího provozu společnosti ST Servis Jindřicha Studeného, která bazén provozuje, není konstrukce podlah poničená kvůli tomu, že by netěsnila bazénová vana. „Je to tak, že prosakuje voda, kterou uživatelé zanesou na kachličky. A samozřejmě voda ze sprch,“ doplnil Studený. Na závadu se přišlo v roce 2008 a Valašské Meziříčí se soudilo s firmou Skanska, jež bazén stavěla a předala jej do užívání s téměř ročním zpožděním. Nakonec se zainteresované strany dohodly na mimosoudním vyrovnání.

Zdroj, foto: Valašský deník 

Scroll to Top