Neúspěšný pokus o odvolání Jiřího Čunka z představenstva Vodovodů a kanalizací Vsetín

blank

Členové opoziční Koalice pro otevřený Vsetín přišli na zasedání zastupitelstva města s návrhem na odvolání bývalého vsetínského starosty a nyní hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka z představenstva VaK Vsetín. Podle nich porušil mlčenlivost tím, když vyzradil do médií, že představenstvo firmy údajně schválilo takzvaný zlatý padák ve formě ročního platu pro odvolaného ředitele VaK. „Zveřejnit podmínky, které má VaK uzavřené s managementem, je porušením povinnosti mlčenlivosti. Není přijatelné, aby Vsetín v představenstvu reprezentoval někdo, kdo neplní svou povinnost,“ zdůraznil zastupitel za KOV Michal Berg.

Ředitele společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Michala Korabíka a ekonomickou náměstkyni Miroslavu Vaculíkovou odvolalo představenstvo společnosti VaK Vsetín na konci března. Předseda Robert Stržínek uvedl jako důvod neshody mezi představenstvem a zmíněnými manažery a neplnění úkolů, které jim byly ukládány. Odvolanou dvojici rozhodnutí překvapilo.

„Byl jsem odvolaný pro špatnou komunikaci s představenstvem s tím, že mi do 4. dubna nabídnou další místo ve společnosti. Jsem rád, že se podařilo firmu zmodernizovat a patří mezi 20 největších společností u nás. Cena vodného a stočného je dokonce pod průměrem ČR. Přispěl jsem k tomu, že společnost je v rukou měst a obcí,“ řekl Michal Korabík, který si nebyl vědom žádného výraznějšího pochybení.

Podle zastupitele za KOV Michala Berga bývá zvykem, že město v představenstvu zastupuje starosta, jako je tomu v případě Valašského Meziříčí a Rožnova. Jiří Čunek však starostou ani zastupitelem Vsetína už není a na jeho místo KOV navrhla nynějšího starostu Jiřího Růžičku. „Orgány ve VaK se budou volit nově na začátku příštího roku. Jiří Čunek je zkušeným politikem a manažerem, jeho zkušenost je k dobru společnosti,“ řekl Jiří Růžička.

Samotný Čunek údajně o hlasování na jeho odvolání nevěděl. „Nepřekvapuje mě ale, že to KOV navrhla. Jejich zelený přístup k životu považuji za protispolečenský,“ popíchl protistranu hejtman, který podle svých slov žádnou mlčenlivost neporušil. Návrh na jeho odvolání nakonec neprošel.

Scroll to Top