Představenstvo VaK Vsetín odvolalo ředitele společnosti a ekonomickou náměstkyni

blank

Ředitele společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Michala Korabíka a ekonomickou náměstkyni Miroslavu Vaculíkovou odvolalo představenstvo společnosti. Předseda Robert Stržínek uvedl jako důvod neshody mezi představenstvem a zmíněnými manažery a neplnění úkolů, které jim byly ukládány. Odvolanou dvojici rozhodnutí překvapilo.

„Byl jsem odvolaný pro špatnou komunikaci s představenstvem s tím, že mi do 4. dubna nabídnou další místo ve společnosti. Jsem rád, že se podařilo firmu zmodernizovat a patří mezi 20 největších společností u nás. Cena vodného a stočného je dokonce pod průměrem ČR. Přispěl jsem k tomu, že společnost je v rukou jen měst a obcí,“ řekl Michal Korabík, který si není vědom žádného výraznějšího pochybení.

Změna zaskočila například starosty obcí na Hornolidečsku, které patří k akcionářům společnosti. „Překvapilo nás to. Já osobně jsem neměl žádné informace a nevím, proč k tomu došlo tak nečekaně. Když je něco ze dne na den, tak tam musel být průšvih, nebo je za tím něco jiného, přemítal starosta Lužné Miroslav Papšík. Představenstvo se zatím nechtělo k věci nijak konkrétněji vyjadřovat. „Na některé věci jsme měli prostě rozdílný názor. Z našeho pohledu jsme neviděli jinou možnost řešení než personální výměnu na těchto dvou manažerských postech. Na uvolněné pozice jsme vybrali zkušené zaměstnance zevnitř společnosti Romana Pilaře a Marii Tanečkovou,“ uzavřel předseda představenstva Robert Stržínek.

Foto: Michal Korabík (zdroj: Valašský deník) 

Scroll to Top