Obyvatelé Ledče nad Sázavou by uvítali bazén se slanou vodou

blank

Plavecký bazén si přejí obyvatelé Ledče nad Sázavou na Vysočině. Alespoň to vyplývá z ankety, kterou na přelomu roku uspořádalo a nyní vyhodnotilo město. Jejím prostřednictvím se na radnici sešlo více než tisíc odpovědí, z čehož se pro bazén vyslovilo 92 procent hlasujících.

Takový zájem o výstavbu bazénu město nepředpokládalo. Radnice nechala lístky s devíti otázkami doručit do poštovních schránek domácností pětitisícové Ledče. Následně se jich vyplněných vrátilo 1 009. Zhruba 84 procent obyvatel zakroužkovalo u možného projektu výstavby bazénu možnost „určitě ano“ a 8 procent „spíše ano“. „Je to pro nás jasný signál, že lidé bazén chtějí. Na zastupitelstvu jsme už vytvořili vyjednávací tým, který se záležitostí bude dál zabývat,“ informoval ledečský starosta Zdeněk Tůma.

Nový bazén by se měl nacházet zřejmě v lokalitě nad starým sídlištěm Stínadla, kde by si jej lidé přáli více než v sousedství zimního stadionu před nádražím. „U zimního stadionu už není mnoho místa na rozšíření areálu a na vybudování parkovacích stání, za to bychom nemuseli budovat infrastrukturu a dalo by se využít teplo z chlazení ledové plochy. Lokalita nad sídlištěm limitovaná není, jen by výstavba na zelené louce vyšla kvůli doplnění infrastruktury asi o deset až patnáct procent dráž,“ komentoval už dříve starosta, který je sám proti variantě nad sídlištěm. Kde přesně bude bazén stát, je úkol pro vyjednávací tým.

Předmětem diskuzí bude architektonická studie, vybavení a způsob úpravy vody. 60 procent respondentů by preferovalo slanou vodu. Hlasující si také například přejí vybavení dětský bazén. Součástí by měla být i provozna občerstvení. Komunikace s občany formou ankety je pro vedení Ledče nad Sázavou zaběhnutou praxí. To však zatím nedisponuje ekonomickou studií, jen odhaduje, že by stavba vyšla na sto milionů korun. Na projekt si zřejmě město vezme úvěr. Definitivum by mělo padnout do dvou let.

Ilustrační foto 

Scroll to Top