Potápěči pátrají po utonulém muži v nádrži Orlík

blank

Policisté, hasiči i vodohospodáři varují, aby lidé kvůli rostoucí teplotě nevstupovali na zamrzlé vodní plochy. Orlická přehrada se stala v sobotu 3. března osudnou osmatřicetiletému muži z Kolínska, pod kterým se společně s dvěma dalšími bruslaři propadl led. Zatímco dva jeho kolegy členové integračního záchranného sboru z vody vytáhli, třetí zmizel pod hladinou.

„Díky výborné spolupráci a rychlému zákroku se dvě osoby, pod kterými se led prolomil v místě pod zámkem Orlík, podařilo z vody vytáhnout. Skončily v rukou záchranářů a byly převezeny do nemocnice. Třetí bruslař, který se propadl do vody nedaleko Žďákovského mostu v lokalitě Na Pískách, takové štěstí bohužel neměl. Zmizel pod ledem a přes veškerou snahu přítomných složek integrovaného záchranného systému se jej nepodařilo zachránit,“ informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Na místo dorazili také policejní potápěči ze zásahové jednotky  jihočeské policie, kteří ve spolupráci s potápěči hasičů pátrali po ztraceném bruslaři. Přes veškeré úsilí a pátrání do večerních hodin se tělo nepodařilo najít.

„V souvislosti s touto tragédií důrazně varujeme občany, aby v těchto dnech, kdy roste teplota vzduchu, nevstupovali na zamrzlé vodní plochy. Led není již dostatečně pevný a dochází k jeho rychlému odtávání. Není vyloučené, že by se podobná tragédie mohla opakovat,“ zdůraznila Uhlířová.

Ilustrační foto 

 

Scroll to Top