Veletrh Aquatherm Praha 2018, starostové budou řešit vodu, energetiku a odpady

blank

Tři klíčová témata čekají starosty v pražských Letňanech na veletrhu Aquatherm Praha 2018. Pořádá jej Svaz měst a obcí ČR ve spolupráci s dalšími partnery. Na akci se setkají představitelé samospráv z také v souvislosti s takzvaným Dnem starostů. Informoval o tom Ekonomický deník. 

„K tomu, aby zástupci samospráv získali potřebný aktuální přehled z oblasti vodohospodářství, energetiky a nakládání s odpady včetně budoucího směřování a navázali užitečné kontakty, může zásadně přispět spolupráce Svazu s příslušnými ministerstvy. Účast na akci mimo jiné přislíbili zástupci ministerstva životního prostředí či ministerstva průmyslu a obchodu,“ uvedl předseda Svazu měst a obcí ČR a starosta Kyjova František Lukl.

V Praze se bude hovořit o nakládání s odpady po roce 2024, mýtech v nakládání s kaly z čistíren odpadních vod, benchmarku vodního hospodářství či energetických úsporách z pohledu obcí.

„Účastníci akce se dozví praktické informace o provozování vodohospodářské infrastruktury včetně toho, kde se provozuje dobře a kde lépe. Také zazní návody a doporučení, jak správně investovat a provozovat energeticky úsporná a účinná opatření. Opomenuta nebude ani otázka budoucího sběru, svozu, třídění a využití odpadů. A protože je naprosto zásadní vědět, kde na to vzít, představeny budou i možnosti financování především s pomocí dotací,“ sdělil výkonný ředitel Svazu měst a obcí ČR a starosta Velkého Oseku Pavel Drahovzal.

Foto: AQUA-THERM Praha

Scroll to Top