Jaký bude další osud vodárenství na Sokolovsku? Připravují se změny

blank

V brzké době by mohla obchod s vodou na Sokolovsku převzít čistě regionální společnost. Shodla se na tom Sokolovská vodárenská a Vodohospodářské sdružení měst a obcí Sokolovska. Společnosti Veolia hrozí, že prakticky vypadne ze hry.

Sokolovské vodárenské patří téměř veškerá vodohospodářská infrastruktura na Sokolovsku. Podle jejího prokuristy Vladimíra Urbana by všechny zisky z obchodu s vodou zůstaly v regionu. Rozhodnutí padne v nejbližších měsících. Členové Vodohospodářského sdružení měst a obcí Sokolovska jsou pro model, aby si vodohospodářskou infrastrukturu spravovali sami.

„Na Sokolovsku působíme téměř dvacet let a za tu dobu se nám ve spolupráci se Sokolovskou vodárenskou a místními městy a obcemi podařilo dostat kvalitu vodárenství i zákaznických služeb na výbornou úroveň. Jsme proto připraveni hledat s našimi partnery formu budoucího fungování vodárenství, která přinese to nejlepší městům a obcím i všem zákazníkům a ve které budeme moci přispět svou odborností a zkušenostmi,“ řekl k záměru Sokolovska ředitel společnosti Veolia Martin Bernard.

Veolia se po 1. lednu 2019 stane stoprocentním vlastníkem Vodohospodářské společnosti Sokolov a smlouva jí končí posledním dnem roku 2020. Na Sokolovsku chtějí mít co nejdříve jasno, jak bude vypadat správa vodohospodářského majetku v regionu dále.

Ve hře jsou tak dvě varianty. Tou první je odkup servisní organizace od Veolie a druhou založení vlastní společnosti. Dalším zvlášť důležitým momentem je výše vodného a stočného. V případě vlastní servisní organizace by tvorba ceny byla čistě v jejich režii.

Zdroj: idnes.cz

Foto: poznejsokolovsko.cz

Scroll to Top