Největší koupaliště na Mostecku projde opravami, po modernizaci otevřel krytý bazén v ...

blank

Mostecký aquadrom je od pondělí 25. září uzavřen kvůli opravám v kryté plavecké hale a výměně zastaralého pokladního odbavovacího systému. Areál s vodními atrakcemi bude mimo provoz do 9. října. Součástí rekonstrukce bude výměna obou tobogánů nebo filtrace vody.

Nový pokladní systém umožní rychlejší odbavení návštěvníků a ulehčení práci pokladním. Odstávka se ale netýká podnájemců, kteří mají v objektu své provozy jako fitness nebo masážní salon. Ještě letos radnice počítá s další etapou oprav, která bude spočívat v montáži dvou nových tobogánů nebo novém čištění vody za 1,6 milionu korun. Příští rok by měla přijít na řadu rekonstrukce dlažby v plavecké hale za 17 milionů korun. Letos se do soutěže o zakázku žádný subjekt nepřihlásil. Celkové náklady na rozsáhlé opravy v aquadromu se pohybují kolem čtvrt miliardy korun.

Důvod k radosti mají na Hané, kde skončila v olomouckém plaveckém stadionu rekonstrukce šaten a vstupu do budovy. Zájemci tak mohou opět využívat vnitřní bazén. Největší opravy proběhly za zdmi bazénu. „Museli jsme vyměnit rozvody vody, topení a vzduchotechniky. V blízké době přibudou v šatnách kamery, které zachytí případné zloděje,“ uvedla ředitelka společnosti OLTERM & TD Olomouc, která Plavecký stadion v Olomouci provozuje, Malgorzata Rapa-Katbeh. Město na rekonstrukci vynaložilo 11 milionů korun.

Zdroj: Mostecký deník, Olomoucký deník, OLTERM & TD Olomouc

Ilustrační foto

Scroll to Top