Ve Frýdku-Místku budou mlžítka

blank

Na dvou náměstích ve Frýdku-Místku vyrostou ještě v červenci dvě mlžítka. Ta budou prostřednictvím vody vstřikované pod vysokým tlakem do trysek vytvářet jemný mlžný opar.

„Mlžítka budou v průběhu července provizorně instalována na obou náměstích, tedy náměstí Svobody v Místku a také Zámeckém náměstí ve Frýdku. Umístěna budou v blízkosti kašen, které jsou napojeny na vodovodní řad. Instalace mlžítek v těchto místech nebude vyžadovat složité stavební úpravy, což navíc významně zkrátí dobu instalace, ale taky sníží pořizovací náklady,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher, který navrhl otestovat jedny z dalších vodních prvků ve městě.

Pokud se mlžítka osvědčí, bude město hledat další vhodná místa pro jejich umístění, nejlépe opět v blízkosti již vedeného vodovodního potrubí. Na náměstí je instaluje městská společnost TS, která má ve své správě také již zmíněné kašny. „Mlžítka budou nerezová ve tvaru hokejky. Aktivovat se budou prostřednictvím tlačítka. Vodní mlhu budou chrlit jen na základě manuálního spuštění v určitém časovém intervalu, což přispěje k většímu šetření vodou,“ doplnil předseda představenstva TS Jaromír Kohut.

Ilustrační foto 

Scroll to Top