SVS zahajuje další investiční akci

blank

Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje v Lišanech, v lokalitě na návsi, rekonstrukci dožilých a poruchových vodovodních řadů pro zhruba 100 obyvatel. Stavba bude probíhat v koordinaci s obcí a společností ČEZ. Investorem je SVS, práce by měly skončit do konce srpna.

V lokalitě se nacházejí vodovodní řady různého materiálu, stáří i dimenze. Do provozu byly uvedeny v letech 1955, 1975, 1976 a 1985. Severočeská vodárenská společnost rozhodla o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 835 metrů.

Podle vodohospodářů bude modernizace provedena ve většině délky bezvýkopovou technologií berstliningu. Dále budou prováděny výkopy montážních jam pro berstlining a také výkopy montážních jam v místech navržených armatur a přepojovaných přípojek.

Společnost letos investuje do obnovy a výstavby majetku 1,36 miliardy korun. Vodohospodáři na severu Čech opraví nebo nově postaví 60 kilometrů vodovodního a 22 kilometrů kanalizačního potrubí. Rekonstrukce se dočká řada vodojemů a čistíren odpadních vod.

„V letošním roce se SVS zaměří na vodovody a kanalizace. Jen na opravy a další výstavbu vodovodních řadů je určeno 322 milionů korun, na kanalizace připadne dalších 522 milionů. Samostatnou kapitolou je odstranění kanalizačních výustí. Mezi největší patří odstranění kanalizačních výustí v obci Vrskmaň, které přijde na 20 milionů korun. Dohromady bude odstraněno 22 výustí, což si vyžádá vybudování, rekonstrukci nebo přepojení 10 880 metrů kanalizace,“ uvedli dříve vodohospodáři.

Scroll to Top