Vláda schválila podmínky dotací COVID-Lázně

blank

Titul bude určen pro zřizovatele zařízení, která jsou organizačními složkami státu nebo státními příspěvkovými organizacemi zřizovanými organizačními složkami státu. Tato zařízení tak budou moci klientům nabídnout zákaznickou slevu na ozdravné a preventivní pobyty v lázních ve výši 4 000 korun. Informovala o tom Vláda ČR.

Sleva bude poskytnuta formou voucheru, který si zájemci budou moci vytisknout ze stránky kudyznudy.cz, nebo si o něj říci přímo v lázeňském zařízení. Vláda dále upozornila, že slevu budou moci dostat osoby starší 18 let s trvalým pobytem na území České republiky, které jsou zapojeny do systému českého veřejného zdravotního pojištění.

Podmínkou bude, aby si tyto osoby zaplatily pobyt nejméně na šest nocí a alespoň pět léčebně rehabilitačních procedur. Podpora se nebude vztahovat na pobyty realizované v rámci veřejného zdravotního pojištění, tedy na komplexní a příspěvkovou lázeňskou péči.

Česká republika patří k zemím, které významně přispěly k rozvoji a celosvětovému významu lázeňství. Největší rozmach lázní na území Česka spadá do 18. až 20. století. Mnohá lázeňská místa získala zcela novou podobu, která je pro ně dnes typická.

Během největšího rozkvětu tuzemských lázní se do nich sjížděly významné osobnosti politického a kulturního života z celého světa. K nejvýznamnějším hostům tak patřili německý básník a dramatik J. W. Goethe, hudební skladatelé L. van Beethoven a W. A. Mozart nebo italský houslový virtuóz N. Paganini. Do českých lázní jezdil také anglický král Edward VII.

Scroll to Top