OVAK: Novela zákona vyžaduje změnu smluv

blank

K 1. lednu 2014 vstoupila v platnost novela zákona o vodovodech a kanalizacích, která změnila náležitosti smluv o dodávce vody a o odvádění odpadních vod. Informovaly o tom Ostravské vodárny a kanalizace. 

V této souvislosti začala naše společnost písemně kontaktovat zákazníky a žádat je o součinnost při uzavření nové smlouvy. Nejprve to byly právnické osoby, od roku 2019 to jsou také fyzické osoby. Pro zákazníky, kteří mají smlouvu uzavřenou před 1. lednem 2014, platí i nadále, že smluvní údaje mohou změnit pouze na základě nově uzavřené smlouvy. Z celkového počtu smluv, které společnost eviduje, a kterých je více než 32 000, aktuálně splňují náležitosti zákona už téměř dvě třetiny z nich. Za to patří poděkování všem zákazníkům, jež měli pochopení a nové znění smlouvy s naší společností uzavřeli. Znovu bychom rádi uvedli, že se nejedná o změnu iniciovanou naši společností, ale povinnost stanovenou zákonem,“ vysvětlili vodohospodáři.

Společnost zásobuje obyvatele Ostravy pitnou vodou z veřejné vodovodní sítě. Jde o provozní firmu, jejímž minoritním vlastníkem je majitel infrastruktury – statutární město Ostrava. Zhruba 35 až 40 % pitné vody se vyrábí z podzemních zdrojů nacházejících se na území města.

Scroll to Top