Muž nepřežil sjíždění rozvodněné Bečvy

blank

Při sjíždění Vsetínské Bečvy, v níž teče po vydatných deštích více vody než obvykle, se v pondělí 22. června odpoledne převrhla kanoe se dvěma muži. Neštěstí se stalo pod splavem v Hovězí na Vsetínsku, jeden z mužů v nemocnici zemřel, zdravotní stav druhého je velmi vážný. Informovaly o tom novinky.cz.

„Tři muži a jedna žena ve středním věku se vydali dnes odpoledne na dvou kánoích po Vsetínské Bečvě. Když připluli krátce po půl páté k jezu v Hovězí, vyhodnotili, že bude bezpečnější jez obejít. Kánoe přenesli po břehu a nastoupili na ně až pod jezem. Dva muži se po nasednutí vrátili s kánoí kousek blíž k jezu. Když se přiblížili, proud je vtáhl, do kánoe se jim nabrala voda, převrátili se a začali se topit. Na místě se osádce z druhé kánoe podařilo vytáhnout ven jednoho z mužů, kterého odvezla záchranka do vsetínské nemocnice,“ popsala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Mužům se následně z vody snažili pomoci jak jejich kolegové z druhé kanoe, tak lidé z okolních domů. „Jednoho muže se jim podařilo vytáhnout, lidé ho oživovali. Pak přijeli hasiči a záchranná služba, kteří pokračovali v resuscitaci. Sanitka následně muže odvezla do nemocnice ve Vsetíně. Druhého muže unášel proud vody asi 2,5 kilometru. Přiletěl pro něj vrtulník,“ řekla dále Javorková. Jeden z mužů však večer následkům tonutí podlehl, stav druhého byl podle informací z odpoledne velmi vážný. „Doporučujeme, aby lidé zvážili, jestli je vhodné a bezpečné se v těchto dnech na rozvodněné řeky vydávat,” varovala Javorková.

Scroll to Top