ŠPVS k zákalu pitné vody v Šumperku

blank

Před několika dny poškodila stavební firma provádějící revitalizaci části sídliště Šumavská u Bratrušovského potoka vodovodní přípojku pro koupaliště Bratrušák v Šumperku. Vlivem této havárie došlo podle Šumperské provozní vodohospodářské společnosti k poklesu tlaku vody a následně i k rozkalení vody v rozvodné vodovodní síti zejména v oblasti sídliště Šumavská a Čajkovského, čemuž podle ní nelze za takovéto situace zabránit.

„Přes operativní odkalování sítě během opravy překopnutého potrubí, tak i po ukončení opravy, se zákal dostal až ke koncovým odběratelům. Opakovaná odkalování a další související činnosti budou probíhat až do úplného odstranění všech následků havárie. Pokud zjistíte zákal u dodávané vody, prosíme, abyste toto nahlásili nejlépe e-mailem na adresu dittrich@spvs.cz , či telefonicky na vodárenský dispečink 583 317 202 s uvedením přesného místa a času zjištěné závady. Tato informace nám pomůže k přesnějšímu a účinnějšímu odkalování vodovodní sítě. Rovněž tak prosíme správce domů o zpřístupnění domovních vodoměrů našim montérům, kteří je budou čistit od zaneseného kalu,“ zdůraznila ŠPVS.

Firma také před časem vlivem současných událostí uklidnila zákazníky a obyvatele Šumperska, že k přerušení dodávky vody z důvodu epidemie koronaviru reálně nemůže dojít. V této souvislosti vodohospodáři sdělili, že je zde vypracovaný havarijní a krizový pandemický plán a v něm definovaná zastupitelnost jednotlivých pracovníků a také zastupitelnost zdrojů a úpraven pitné vody. Mnoho objektů je kromě toho vybaveno plně automatickými, dálkově řízenými systémy. Není tedy nutná přítomnost obsluhy 24 hodin denně.

Scroll to Top