Sanatorium Jablunkov zmodernizovalo čistírnu odpadních vod

blank

Jediné zařízení v kraji pro léčbu tuberkulózy má opravenou čistírnu odpadních vod. Rekonstrukci provedla společnost Beskydská stavební. Informoval o tom Deník.

Akce zahrnovala opravu stávajících objektů a změnu technologie čištění splašků z biologického filtru na technologii s aktivací. Součástí dodávky byla také nová aktivační nádrž pro biologické čištění. „Zakázku jsme odevzdali bez vad a nedodělků při splnění podmínky zachování funkčnosti čistírny během celkové rekonstrukce,“ uvedl Petr Piprek ze společnosti Beskydská stavební.

Léčebna dlouhodobě nemocných v Sanatoriu Jablunkov, které je akciovou společností založenou Moravskoslezským krajem, prošla od ledna do srpna 2015 rozsáhlou přestavbou za dvacet milionů korun. Akce byla finančně podpořena z Programu implementace švýcarsko–české spolupráce na Ministerstvu zdravotnictví ČR.

Beskydská stavební vznikla v roce 1992 a současná působnost třinecké firmy je převážně na území Moravskoslezského kraje s příležitostnou expanzí do okolních regionů. Společnost stavební činnost zaměřuje na zakázky v oboru pozemního stavitelství, zejména stavby na klíč v pozici vyššího dodavatele.

Zákazníky Beskydské stavební jsou státní instituce, především města, obce, krajské, školské, zdravotnické instituce a občanské organizace, v soukromém sektoru jsou dominantním zákazníkem Třinecké železárny. Společnost tvoří devět výrobních středisek, které tvoří čtyři střediska hlavní stavební výroby a pět středisek pomocné stavební výroby. Kromě Třince má odloučená pracoviště ve Frýdku-Místku a Ostravě.

Scroll to Top