Tisíce litrů dezinfekce pro KÚ Moravskoslezského kraje

blank

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava připraví pro Krajský úřad Moravskoslezského kraje tisíce litrů dezinfekce. Univerzita na to využije všechny své laboratoře, které jsou pro daný účel vybaveny.

Univerzita začne v nejbližší době připravovat dezinfekční přípravek pro potřeby Krajského úřadu MSK na základě dohody mezi hejtmanem kraje Ivo Vondrákem a rektorem VŠB-TUO Václavem Snášelem. Podle VŠB příprava proběhne v chemických laboratořích Fakulty materiálově-technologické, Hornicko-geologické fakulty, Institutu environmentálních technologií a Centru nanotechnologií. Bude se jednat o zhruba 12 tisíc litrů.

Dodávka pak bude primárně určena pro dezinfekci rukou a kromě zabaveného lihu od Celní správy bude obsahovat ještě glycerín, peroxid vodíku a destilovanou vodu. „Dodávku dezinfekce, kterou nám VŠB-TUO připraví, využijeme pouze pro pacienty krajských nemocnic a klienty krajských sociálních zařízení. V současné mimořádné situaci musíme rychle a pružně reagovat, a využít všechny možnosti na zlepšení situace,“ doplnil hejtman kraje Ivo Vondrák.

Scroll to Top