Tisková konference v úpravně vody Nová Ves zrušena

blank

Ve čtvrtek 19. března 2020 měla proběhnout v areálu úpravny vody Nová Ves ve Frýdlantu nad Ostravicí od deseti hodin dopoledne tisková konference Severomoravských vodovodů a kanalizací Ostrava, Ostravských vodáren a kanalizací a Povodí Odry ke Světovému dni vody. Akce je odvolaná.

„S ohledem na okolnosti jsme se rozhodli tiskovou konferenci k oslavám Světového dne vody letos zrušit. Zástupci všech tří organizací Vám zašlou příští týden tiskovou zprávu, která bude reflektovat letošní téma – Voda a klimatická změna – a aktuální dění v jejich společnosti,“ vysvětlil mluvčí SmVaK Ostrava Marek Síbrt.

Součástí měla být i prohlídka rekonstruované úpravny vody za 125 milionů korun. Zde je významně modernizována strojní i elektrotechnická část provozu. Vodohospodáři mají k dispozici také nový automatizovaný systém řízení. Opravou prochází také srdce úpravny – hala filtrů.

Světový den vody se organizuje každoročně k upoutání pozornosti na význam vody a pro potřebu obhajovat udržitelné nakládání s vodními zdroji. Tradice byla založena v roce 1993, kdy byl Valným shromážděním Organizace spojených národů 22. březen vyhlášen Světovým dnem vody. Oslavy jsou spojeny s množstvím akcí určeným pro veřejnost, při kterých je možné navštívit mnohdy jinak nepřístupná místa spojená s vodou.

Scroll to Top