SVS zahajuje další investiční akci

blank

SVS opraví v Líšťanech kanalizaci a vodovod kvůli špatnému technickému stavu. V uvedené lokalitě se nachází dožilý vodovod z roku 1966 a kanalizaci tvoří potrubí z betonu z roku 1977. Kamerová prohlídka prokázala korozi materiálu nad 50 %, nedostatečný profil šachet, prorostlé kořeny a netěsnosti. Vodohospodáři rozhodli o rekonstrukci kanalizace v délce 107,50 metru a vodovodu v délce 271 metrů.

SVS, která je investorem projektu, uvedla, že je stavební akce koordinována s obcí Líšťany. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději do 30. srpna 2020. Společnost letos investuje do obnovy a výstavby majetku 1,36 miliardy korun. Vodohospodáři na severu Čech opraví nebo nově postaví 60 kilometrů vodovodního a 22 kilometrů kanalizačního potrubí. Rekonstrukce se dočká řada vodojemů a čistíren odpadních vod.

„V letošním roce se SVS zaměří na vodovody a kanalizace. Jen na opravy a další výstavbu vodovodních řadů je určeno 322 milionů korun, na kanalizace připadne dalších 522 milionů. Samostatnou kapitolou je odstranění kanalizačních výustí. Mezi největší patří odstranění kanalizačních výustí v obci Vrskmaň, které přijde na 20 milionů korun. Dohromady bude odstraněno 22 výustí, což si vyžádá vybudování, rekonstrukci nebo přepojení 10 880 metrů kanalizace,“ uvedla SVS.

Scroll to Top