Praha zveřejnila plán 89 tendrů na rok 2020

blank

Hlavní město publikovalo seznam 89 zakázek s hodnotou nad 20 milionů korun pro rok 2020. Jejich celková hodnota dosahuje 11,2 miliard. Jedná se rovněž i o tendry vodohospodářského charakteru. Informoval o tom server ČIANEWS.

„Postupně zvyšujeme transparentnost Prahy. Jsem rád, že se nám podařilo dát dohromady plán významných veřejných zakázek ze všech odborů Magistrátu hlavního města Prahy. Vzhledem k tomu, že jde často o zakázky náročné na realizaci, chceme na ně upozornit potenciální dodavatele dostatečně dopředu, aby se na ně mohli připravit. Doufáme, že se jich pak více přihlásí do soutěží. Plán je užitečný i pro nás radní, protože si pak lépe můžeme hlídat, že u těch nejvýznamnějších zakázek nedochází ke zpoždění, což se následně negativně projevuje v čerpání rozpočtu,“ řekl radní pro oblast transparentnosti a bydlení Adam Zábranský.

Největší objem finančních prostředků v tomto roce město plánuje alokovat na stavební práce, přes 9 miliard korun. Druhá největší částka bude směřovat do ICT – celkem 727 milionů korun. Třetí největší objem zakázek, 370 milionů, bude směřovat do zajištění odpadového hospodářství v provozu sběrných dvorů v městských částech nebo odvozu gastroodpadu ze školních jídelen.

Více zde.

Scroll to Top