SmVaK Ostrava ke Dni otevřených dveří: Zarezervujte si místa včas

blank

Společnost otevře při příležitosti Světového dne vody brány největší úpravny vody a významných čistíren veřejnosti. Lidé budou moci v sobotu 21. března navštívit Úpravnu vody Podhradí na Vítkovsku a čistírny odpadních vod ve Frýdku-Místku, Karviné, Novém Jičíně a Opavě. Největší úpravna pitné vody v regionu bude kvůli velkému zájmu návštěvníků kromě 21. března zpřístupněna také následující sobotu – 28. března.

„Po zkušenostech z minulých let, kdy velký zájem o návštěvu vodárenských provozů předčil kapacitní možnosti, bych chtěl všechny zájemce vyzvat k tomu, aby si zarezervovali svá místa včas. Loni jsme přivítali více než čtyři stovky těch, které zajímalo, jakým způsobem se upravuje voda z Kružberku v naší největší úpravně vody v Podhradí u Vítkova a jak se čistí odpadní vody v našich největších čistírenských provozech. Jeden návštěvnický termín jsme dokonce museli v případě Úpravny vody Podhradí přidávat. Kapacita je logicky omezena, protože všechna zařízení jsou během exkurzí v plném provozu. Je třeba kromě bezproblémové výroby pitné vody a čištění vody odpadní zajistit také bezpečnost všech účastníků,“ říká generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Provozy budou otevřeny od osmé hodiny ráno do dvou hodin odpoledne, prohlídky budou probíhat v hodinových intervalech (tedy 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00 a 13:00). Kapacita bude omezená a jedna skupina může mít maximálně dvacet pět návštěvníků. Čistírny odpadních vod budou zpřístupněny veřejnosti 21. března, Úpravna vody Podhradí pak 21. a 28. března ve stejných hodinách. Zájemci o návštěvu se proto musí předem registrovat na telefonním čísle 596 697 233, případně na emailu hana.chmielova@smvak.cz do 17. března.

Scroll to Top