Ďuriš k investicím do vodohospodářství

blank

Podle Jaroslava Ďuriše ze společnosti WERO WATER MANAGEMENT dnes představují investice do vodního hospodářství bezrizikovou a vysoce perspektivní finanční příležitost, nyní navíc s atraktivním výnosem. Ďuriš poskytl rozhovor deníku Blesk, jehož některé části reflektuje vodarenstvi.cz.

„Na vodu se dnes díváme jako na strategickou surovinu budoucnosti. Proč je na Blízkém východě pitná voda dražší než ropa? Protože je jí zde nedostatek a před nedostatkem pitné vody již bohužel varují odborníci i v České republice. Přitom bez ní se lidstvo neobejde, problémy s jejím zajištěním budou narůstat a cena také. Investice do technologií na zajištění pitné vody mají smysl hned dvakrát, investor získá jak výhodné zhodnocení prostředků, tak má jistotu, že se podílí na soběstačnosti České republiky v zajištění pitné vody, protože jeho prostředky budou využity výhradně tímto způsobem,“ řekl Blesku Ďuriš.

Doporučuje si také předem získat dostatek relevantních informací o nabízeném finančním produktu i samotné investiční společnosti, která ho nabízí. „Kromě investic přímo do zařízení na úpravu vody vidíme jako perspektivní také technologie čištění odpadních a šedých vod. Recyklovat totiž lze 60 a více procent použité vody. Investoři by však měli věnovat pozornost také technologiím pro nakládání s kaly, kde dojde v příštích letech ke zpřísnění legislativy, tedy i tlaku na používání účinnějších postupů,“ vysvětlil  Ďuriš.

Scroll to Top