V Sedlčanech odložili stavbu akvaparku

blank

Město se obává, že by se kvůli projektu příliš zadlužilo. Sedlčany už tak splácejí šedesátimilionový úvěr za stavbu vodovodního přivaděče. Podle starosty Miroslava Hölzela by další půjčka nebyla rozumným krokem.

Sedlčany připustily, že by se při stavbě akvaparku nedostalo na nutnější investice, mezi které patří přístavba umělecké školy nebo čistírna odpadních vod. V současnosti je hotová studie, která navrhuje stavbu pětadvacetimetrového bazénu se třemi dráhami. V areálu má být také relaxační jeskyně a vodní atrakce včetně tobogánu.

Původně se v sedmitisícovém městě skloňovala výstavba přírodního koupaliště, nicméně bylo rozhodnuto o krytém bazénu, akvaparku, který bude mít celoroční využití. Město počítá s tím, že by objekt kromě veřejnosti mohly využívat třeba mateřské a základní školy z okolí k výuce plavání.

„Jak by se nakonec stavělo, je zatím otevřené. Ve hře je varianta jakési stavebnice, což už je dnes možné. Nejdříve by se postavil samotný bazén a další pavilony by se přidávaly postupně v dalších letech,“ přiblížil loni Hölzel. Dnes musí lidé za plaváním jezdit do třiceti kilometrů vzdálené Příbrami nebo obdobně vzdáleného Měřína na Benešovsku. V létě také mnoho rekreantů využívá řeku Vltavu.

Ilustrační foto 

Scroll to Top