Olomoucký kraj uvolní do infrastruktury 34 milionů

blank

Obce mohou finanční prostředky využít na modernizaci a rozšíření vodovodů a kanalizací. Peníze budou směrovat zejména tam, kde je nedostatek vody nebo problémy s jejím čištěním. Kraj o tom informoval na svém portálu.

„O dotační titul na obnovu vodohospodářské infrastruktury je každoročně velký zájem, který převyšuje rozpočtové možnosti kraje. Svědčí to o tom, že je opravdu potřebný a užitečný,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí Milan Klimeš. Další tři milióny korun jsou podle něj v krajském rozpočtu připraveny na odstranění škod, které obcím vzniknou při haváriích na vodovodních a kanalizačních řadech.

„Krajské peníze mohou žadatelé získat v případě, kdy dojde k poruše na vodovodu, a v důsledku toho k omezení dodávek pitné vody. Opravy vodohospodářské infrastruktury jsou velmi nákladné, proto chce hejtmanství obcím s financováním pomoci,“ vysvětlil Klimeš. Ve stejném balíku jsou také prostředky na budování protipovodňových opatření. Žádosti o podporu v obou dotačních programech začne úřad přijímat 23. března.

Scroll to Top