AWT Rekultivace postaví kanalizaci v Polsku

blank

20. ledna 2020 podepsala společnost AWT Rekultivace ze skupiny PKP CARGO INTERNATIONAL smlouvu na výstavbu kanalizačního systému v příhraniční obci Olza. Firma tím rozvíjí aktivity na území Polska. Cena zakázky je 15,5 milionu PLN a smlouva byla podepsána na 24 měsíců.

„Získání této významné zakázky v rámci projektu Organizace nakládání s odpadními vodami v aglomeraci Wodzisław Śląski, který je spolufinancován Evropskou unií, je důkazem rozvoje našich obchodních aktivit na území Polska, nejen v rámci zakázek pro společnosti skupiny PKP CARGO, ale také pro externí zákazníky jak ze soukromého, tak i státního sektoru,“ řekl místopředseda představenstva AWT Rekultivace Krzysztof Gałązka.

Hlavním cílem je zvýšit počet obyvatel využívajících vylepšený systém čištění komunálních odpadních vod. Prioritou projektu je organizace vodohospodářství a kanalizací v aglomeraci Wodzisław Śląski.

Dekonta postaví v Polsku největší ekologickou čistírnu

Další českou firmou realizující významný vodohospodářský projekt je Dekonta. Ve spolupráci s RDLS z Varšavské univerzity vybuduje Dekonta jednu z prvních polských kořenových čistíren odpadních vod a splašků. Konsorcium zvítězilo v tendru za 22 milionů korun na realizaci v obci Białka v Lubelském vojvodství.

V Polsku využívá kanalizační systémy napojené na čistírny odpadních vod jen čtyřicet procent obyvatel. „Je to výjimečný a inovativní projekt, který bude realizován ve velkém měřítku. Bude mít rozlohu zhruba jeden hektar a sloužit bude 1800 obyvatelům,“ uvedl Łukasz Rodek z RDLS.

Scroll to Top